Zmena termínu odovzdania prác Literárneho Kežmarku 2020

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.

55. ročník Literárneho Kežmarku

Literárny Kežmarok je presunutý na jeseň, uzávierka prihlasovania prác do 30. júna

Mladé autorky a mladí autori môžu tieto dni a týždne, keď sa učia z domu, využiť aj naďalej na písanie prozaických a poetických textov, s ktorými po prihlásení sa do súťaže môžu uspieť a, ak situácia dovolí, zúčastniť sa na vyhlásení výsledkov 55. ročníka Literárneho Kežmarku s bohatým sprievodným programom a tvorivými dielňami so známymi osobnosťami niekedy na jeseň tohto roka.

Vzhľadom na pokračujúce opatrenia v súvislosti so spomalením šírenia nákazy COVID-19 a plošný zákaz organizovania spoločenských a kultúrnych podujatí až do odvolania sa totiž vyhodnotenie 55. ročníka Literárneho Kežmarku, autorskej súťaže mladých poetov a prozaikov, naplánované na 17. – 19. 6. 2020, neuskutoční.

Zároveň sa uzávierka prihlasovania prác posúva z 9. apríla na 30. jún 2020, pričom povinnosť zasielať práce poštou i e-mailom ostáva zachovaná, no prostredníctvom pošty ich môžu až do konca júna posielať aj tí, ktorí práce do pôvodného termínu uzávierky zaslali zatiaľ len elektronicky.

Literárna súťaž je určená pre žiakov základných škôl a študentov stredných škôl v Slovenskej republike a slovenských žiakov a študentov základných a stredných škôl v zahraničí.

Súťaž je rozdelená do troch kategórií: 1. kategória (2. – 5. ročník základné školy) – poézia a próza, 2. kategória (6. – 9. ročník základné školy, príma – kvarta 8-ročné gymnáziá) – poézia a próza a 3. kategória (stredné školy, kvinta – oktáva 8-ročné gymnáziá) – poézia a próza.

Súťažiaci môže poslať tri až päť vlastných básní alebo dva až tri prozaické útvary spolu v rozsahu maximálne päť normovaných strán (jedna strana obsahuje 30 riadkov po 60 znakov vrátane medzier, typ písma Calibri, veľkosť písma 11, zarovnanie do bloku – próza, vľavo alebo na stred – poézia), ktoré neboli publikované, ani zaslané do inej súťaže.

Každú prácu označte samostatným úvodným listom, na ktorý uveďte meno, vek, bydlisko autora, kategóriu, navštevovanú školu a ročník. Práce posielané hromadne zo škôl porota posúdi len vtedy, ak škola priloží zápis o víťazoch školského kola. Práce je potrebné zaslať v štyroch exemplároch a tiež elektronicky. Tematicky sa súťaž nevymedzuje. Práce sú hodnotené porotou anonymne.

Adresa na zasielanie prác: Mestská knižnica, Hlavné námestie 64, 060 01 Kežmarok

Tel. kontakt: 052/452 25 45, 0940 604 114

e-mail pre elektronické zasielanie prác: LK@mskskezmarok.sk

Dĺžka podujatia: 60 minút
Rok výroby: 2020
Dátum lokálnej premiéry: 30. jún 2020

Galéria

Zostaň informovaný o našich novinkách

Prihlás sa do nášho newslettra a budeme ti zasielať novinky priamo na e-mail.