ŠEST ŽEN JINDŘICHA VIII.

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.

Mestské kultúrne stredisko a Múzeum v Kežmarku Vás aj tento rok pozývajú na Letný divadelný festival.

Predstavenie sa odohrá 20.7.2018 (piatok) o 20:30 hod. v rámci Letného divadelného festivalu na Kežmarskom hrade.

Pseudohistorická hudobná revue autorskej dvojice Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra, v ktorej sa diváci zoznámia so všetkými osudovými ženami Jindřicha VIII., známe evergreeny predstavia herci Komorného hudobného divadla Ostrava v celkom novom kabáte.

V čase, keď aj v Prahe vznikla inscenácia, ktorá realizuje retro inscenáciu legendárneho Divadla Semafor, rozhodlo sa pre obdobnú inscenáciu tiež novo vznikajúce Komorné hudobné divadlo Ostrava.

Inscenácia sa vracia k prvopočiatkom svojej existencie, kedy sú ženské roly príležitosťou k javiskovej premene ich interpretky, a čitateľ denníka nie je rušený dopísaným mužskými postavami. A tak je inscenácia možná návratom k prvopočiatkom javiskového života tohto nestarnúceho textu, ktorý sa na rozdiel od mnohých iných dobových obľúbených komunálnych satír vyhol reakciám na dobu svojho vzniku a stal sa doslova nadčasovým a uskutočniteľným v každej dobe a v každom politickom systéme.

Režie: Jiří Vobecký

Hrajú:

Herec v roli Jindřicha VIII. – Jiří Vobecký

Herečka v roli Aukčnej riaditeľky, Kateřiny Aragonské, Anny Boleynové, Jany Seymourové, Anny von Cléve, Kateřiny Howardové, Kateřiny Paarové a Božky – Barbora Niedobová

Predpredaj:

Mestské kultúrne stredisko Kežmarok, Starý trh 47, tel: 0904 496 442

Vstupenku je možné si zakúpiť online alebo v MsKS, Starý trh 47, každý pracovný deň od 7.00 do 12.00 a od 13.00 – 15.30 h a v deň predstavenia priamo na hrade. Cena vstupenky je 5 €.

Dátum lokálnej premiéry: 20. júl 2018

Galéria

Zostaň informovaný o našich novinkách

Prihlás sa do nášho newslettra a budeme ti zasielať novinky priamo na e-mail.