EXCESS QUARTET

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.

43. Kežmarská hudobná jar

Srdečne Vás pozývame, na koncert zoskúpenia - EXCESS QUARTET, ktorý sa uskutoční dňa 15.5.2018 (utorok) o 18.30 hod. v Základnej umeleckej škole A. Cígera (Hviezdoslavova ul. 12) Kežmarok.

Program:

Wolfgang Amadeus Mozart: Predohra k opere Čarovná flauta

Jean Sibelius: Andante festivo

Antonio Vivaldi: Štyri ročné obdobia: Zima: Largo

Antonio Vivaldi: Štyri ročné obdobia: Jar: Allegro. Adagio. Allegro Pastorale

Eugéne Bozza: Tri kusy pre štyri flauty

Camille Saint-Saëns: Labuť z cyklu Karneval zvierat

Astor Piazzolla: Libertango

Leo Delibes: Duet z opery Lakmé

Pietro Mascagni: Intermezzo z opery „Sedliacka česť“

Astor Piazzolla: Tango z filmu „Vôňa ženy“

Francesco Sartori: Con te Partiro

Zequinha de Abreu: Tico Tico

Martina Kuštárová – flauta – vyštudovala flautu na Univerzite muzických umení vo Viedni v triede prof. Schmeisera. V roku 2015 ukončila štúdium s vyznamenaním a s titulom Magistra Artium. Momentálne pôsobí vo viacerých orchestroch – Slovenská Filharmónia v Bratislave alebo Český Národný Symfonický Orchester (ČNSO) v Prahe. S filmovým skladateľom Enniom Morriconem, ktorý za svoju hudbu získal Oscara, absolvovala ako prvá flautistka úspešné koncerty vo viactisícových halách Európy. Okrem toho je Martina členkou The Youth Philharmonic Orchestra, s ktorým koncertovala ako sólo flautistka aj v slávnej Carnegie Hall v New Yorku. Na štvormesačnom turné s Českým Národným Symfonickým Orchestrom, mala možnosť hrať filmovú hudbu k výročiu Star Treku napríklad v Los Angeles – Pantages Theater, v New Yorku – Madison Square Garden a mnohých iných.

Jozef Kamencay – basklarinet – ukončil magisterské štúdium s vyznamenaním na Akadémii hudby v Prahe. Spolupracuje s pražskými orchestrami – Český Národný Symfonický Orchester a účinkoval na koncertoch s Andrea Boccelim či Annou Netrebko. S filmovým skladateľom Maestrom Enniom Morriconem a s ČNSO nahrával hudbu k filmu The Hateful Eight/Osem hrozných, ktorý bol ocenený Oscarom. Americká produkcia známeho muzikáluWest Side Story si ho vybrala ako prvého klarinetistu na svoje európske turné, s ktorým žali úspech vo Francúzsku či Taliansku. Pre americkú Cineconcerts Production koncertoval celé štyri mesiace cez USA a Kanadu s hudbou Star Trek Ultimate Voyage a naspäť do Európy ho priviedla show Elvis Presley in Concert – Wonder of You s Priscillou Presley. Jozef pravidelne hráva v Slovenskom Národnom Divadle, v Capelle Istropolitana či v Štátnom Komornom Orchestri v Žiline.

Marta Šútora – husle – ukončila svoje hudobné štúdium na Vysokej Škole Múzických Umení v Bratislave. Je členkou Slovenského Komorného Orchestra, s ktorým koncertuje najmä v Bratislave a napríklad aj v Japonsku. S Českým Národným Symfonickým Orchestrom precestovala USA a Kanadu, kde mala možnosť hrať na pódiách v New Yorku, Vancouvri, Bostone či Los Angeles vyše 70 koncertov filmovej hudby. Marta je tiež členkou viedenského orchestra Symphonia Vienna, s ktorým každoročne hrá novoročné koncerty v Číne. Je taktiež aktívna v komornej hudbe, v rámci festivalu Viva Musica Festival – Hudba v sade, kde mal Excess Quartet svoj debutový koncert, pôsobí v sláčikových kvartetoch a iných zoskupeniach. Marta je nielen talentovaná huslistka ale aj aranžérka skladieb pre nezvyčajné zoskupenie, akým Excess Quartet je.

Matej Šútora – husle – študoval husle na Vysokej Škole Múzických Umení v Bratislave. Taktiež je dlhoročným členom Slovenského Komorného Orchestra, predtým Slovenskej Filharmónie. Matej je aktívny vo viacerých slovenských – Symfonický Orchester Slovenského Rozhlasu ale aj internacionálnych orchestroch. Napríklad v čínskom Shenzhen Symphony Orchestra – hosťoval na pozvanie minulý rok. S viedenským orchestrom Symphonia Vienna každoročne koncertuje na turné v Číne. Japonsko a Južnú Kóreu precestoval zas so Slovenským Komorným Orchestrom. Matej je skúsený orchestrálny hráč, ktorý dokáže bravúrne preniesť zručnosti z orchestra do menšieho, priezračnejšieho obsadenia kvarteta. Okrem iného aranžuje repertoár pre jedinečné obsadenie Excess Quarteta.

Vstupné: 3 €

Členovia kruhu priateľov hudby: 2 €

Koncert z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Dĺžka podujatia: 60 minút
Dátum lokálnej premiéry: 15. máj 2018

Zostaň informovaný o našich novinkách

Prihlás sa do nášho newslettra a budeme ti zasielať novinky priamo na e-mail.